09 364 81 11

Valérie wint Nurse of the Year 2020

1 februari 21

Valérie De Bourdeaud’huy is vandaag, 1 februari, bekroond tot Nurse of The Year 2020 door Care Talents. Deze organisatie wil de zorgsector en het dagelijks heldenwerk dat ze verrichten in een positief daglicht stellen. Daarom creëerde ze met deze verkiezing een platform waar de zorg centraal staat.

Driedubbel feest

Tot 21 januari kon Valérie stemmen verzamelen om in de top 10 te geraken van de verkiezing. Op 28 januari mocht ze dan een case voorbrengen aan een jury. Op 1 februari kreeg Valérie een grote verrassing. Stef Vanlee, het VTM Nieuws en enkele collega’s wachtten haar op in het ziekenhuis. Daar vertelde Stef haar dat ze de jury overtuigde door haar sterke case en enthousiasme en ze haar graag bekroonden tot Nurse of The Year 2020. Overdonderd, maar enorm gelukkig nam ze haar prijs in ontvangst.

Valérie kreeg een cheque ter waarde van 1000 euro, een erebordje met ‘Nurse of The Year 2020’ op, een mooie bos bloemen en een groot applaus. Maar daar stopte het niet bij. Ze wordt vandaag 27 jaar en werkt ook net vier jaar in het AZ Sint-Elisabeth op de dienst Geriatrie. Daar mag ze vanavond dus driedubbel op feesten.

Een mooie nominatie

Uiteraard verdient elke held uit de zorg deze titel, zegt Valérie zelf, maar ze is heel blij met de nominatie. Ten eerste al omdat ze genomineerd werd door de familie van een patiënt en dat komt dubbel zo hard binnen. Zorgen is voor haar het allerbelangrijkste en de mooiste de job die ze zich kan voorstellen. Haar patiënten betekenen alles voor haar.

Daarnaast gaf Valérie zich in het begin van de pandemie vrijwillig op om als verpleegster te helpen op de covid-afdeling. Het is voor haar al heel leerrijk geweest, maar ook confronterend om te zien wat het virus met een mens kan doen. Het was een hele aanpassing van werken, maar ze voelt zich nu nog volwaardiger als verpleegster. Een mooie titel als ‘Nurse of The Year’ maakt het dan ook compleet voor haar.

Terug