09 364 81 11

Cijfers en feiten

Het AZ Sint-Elisabeth Zottegem is een regionaal basisziekenhuis waarin nagenoeg alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Het ziekenhuis beschikt over een dagziekenhuis (chirurgie, oncologie en interne, geriatrie), een gespecialiseerde spoedgevallenzorg met MUG en eigen ziekenwagen, een radiologie-afdeling met CT en NMR, een dienst isotopen met SPECT-CT, een revalidatiecentrum en laboratorium met afdelingen anatomo-pathologie en klinische biologie. Het ziekenhuis telt 333 erkende bedden en 74 plaatsen dagziekenhuis.

Het Medisch Centrum Brakel organiseert poliklinische activiteiten op weekdagen van 8 uur tot 19 uur en beschikt over volgende specialismen: pneumologie, orthopedie, cardiologie, algemene heelkunde, vaatheelkunde, urologie, inwendige geneeskunde / gastro-enterologie, ORL, dermatologie, oftalmologie en plastische heelkunde.

Het AZ Sint-Elisabeth Zottegem is opgericht in 1938 en was eigendom van de Congregatie van de Zusters Franciscanessen te Zottegem. Oorspronkelijk was het ziekenhuis gevestigd in een zijvleugel van het historische kasteel van Egmont in het hartje van de stad. In 1948 vestigde de kliniek zich op de huidige locatie: Godveerdegemstraat 69 te Zottegem. In 1978 werd de exploitatie van het ziekenhuis overgedragen aan VZW Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth. De gebouwen werden via erfpachtovereenkomst ter beschikking gesteld aan de nieuwe VZW. In 1995 verwerft VZW Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth de gebouwen en gronden in volle eigendom.

Sinds 1 mei 2009 wordt het Medisch Centrum Brakel in de Watermolenstraat 74 – 76 te Brakel overgenomen door AZ Sint-Elisabeth Zottegem. De artsen van het ziekenhuis houden er volgens een vaste dienstregeling poliklinische raadplegingen. Het Medisch Centrum Brakel beschikt over een radiologie-afdeling met mammografie, erkend binnen het screeningsprogramma.

In 2015 opende het AZ Sint-Elisabeth Zottegem een nieuwbouw dagziekenhuis voor chirurgische patiënten, voor oncologische en internistische behandelingen en voor geriatrische patiënten.

Ontdek hier de cijfers van

Dit artikel werd bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2020