Diabetologie-endocrinologie
ROUTE

Een vraag buiten de kantooruren? Spreek gerust een voicemailbericht in met je naam, geboortedatum en telefoonnummer en wij bellen je terug.
Team
Diabeteseducator-verpleegkundigen

Ann Hendrickx

Mike Langlois

Peggy Mincke

Lieve Taeleman
Diabeteseducator-diëtist

Emma De Winter
Psycholoog verbonden aan diabetesconventie

Valérie Brackenier
Conventies
Diabetesconventie
De diabetesconventie is een overeenkomst tussen de diabetespatiënt, het ziekenhuis en de mutualiteit inzake de zelfcontrole van diabetes. Patiënten krijgen de nodige begeleiding, educatie en materiaal zodat ze hun ziekte in grote mate zelf kunnen controleren, onder meer via dagelijkse glucosemetingen.
- je lijdt aan diabetes
- je krijgt minstens 3 insuline-inspuitingen per dag (of 2 insuline-inspuitingen per dag in combinatie met een ernstige medische aandoening)
- Je behandelende arts vult een aanvraagformulier in, jij ondertekent dit en stuurt dit samen met een medisch verslag naar je ziekenfonds.
- De conventie start op de voorgeschreven datum en loopt maximaal 12 maanden. Hierna moet een verlenging worden aangevraagd.
Afhankelijk van het aantal insuline-injecties, worden patiënten in drie groepen verdeeld. De groep waartoe je als patiënt behoort, bepaalt waarop je recht hebt op een terugbetaling.
- Groep A: type 1 diabetes of diabetes met totaal verlies van eigen insulinesecretie: deze patiënten komen in aanmerking voor een glucosemeter met 140 stripjes of 2,2 sensoren + 25 strips.
- Groep B: patiënten met complexe injectietherapie (3 inspuitingen of zwangerschapsdiabetes behandeld met insuline) komen in aanmerking voor 120 vingerprikstripjes per maand of 25 strips + 2,2 sensoren. De sensoren van Freestyle Libre zijn niet gratis er beschikking, meerkost van 2,5 euro/dag
- Groep C: patiënten behandeld met 2 insuline-injecties/dag, komen in aanmerking voor 25 strips/maand mits overleg met de huisarts. Voorkeur gaat uit naar inclusie in een zorgtraject.
Insulinepompconventie
Ons ziekenhuis heeft ook een insulinepompconventie. Dit is een overeenkomst tussen de diabetespatiënt, het ziekenhuis en het ziekenfonds, om alle kosten van de insulinepompbehandeling terug te betalen.
Diabetische voetkliniek
De diabetische voetkliniek staat in voor de multidisciplinaire behandeling en opvolging van diabetische voetwonden.