09 364 81 11

Nieuwsberichten

Update noodsituatie 14.30 uur - einde noodprocedure: De precieze oorzaak van het netwerkprobleem in het ziekenhuis is intussen ontdekt en het systeem werd opnieuw opgestart. Activiteiten in de pijnkliniek worden vandaag niet meer opgestart, alle overige activiteiten zijn probleemloos hervat. Wij benadrukken dat het ziekenhuis niet het slachtoffer was van een cyberaanval en de patiëntveiligheid op geen enkel moment in het gedrang kwam. De zorg kon ten allen tijde veilig worden verder gezet. Heel veel dank aan ons ICT-team, die dankzij zijn grote inspanningen het probleem binnen anderhalf verholpen had.

Soroptimist Zottegem ZOVL en radio Mfm zorgden met 'All you need is love' voor een warme Valentijn. In samenwerking met Guy De Clercq, Tine Jacobs en Geert Van De Velde, van radio Mfm, werd zondagnamiddag 14 februari tussen 12 en 18 uur de Top 50 gedraaid. Feelgood plaatjes werden aangevraagd door mensen en firma’s in en buiten Zottegem en dit allemaal om vrouwen met kanker een wellness bon te kunnen schenken. De actie bracht maar liefst 7700 euro op.

Vorige maand ontvingen we in het Oncologisch Dagziekenhuis een gift. Een schenking ontvangen van een patiënt is altijd heel bijzonder. Wanneer we die schenking krijgen van het vijfjarig dochtertje van een patiënte, raakt dit ons des te meer.

Valérie De Bourdeaud’huy is vandaag, 1 februari, bekroond tot Nurse of The Year 2020 door Care Talents. Deze organisatie wil de zorgsector en het dagelijks heldenwerk dat ze verrichten in een positief daglicht stellen. Daarom creëerde ze met deze verkiezing een platform waar de zorg centraal staat.

Tijdens de laatste maanden van vorig jaar verkochten Two Cooks Zottegem en Tablefever de Knuffelbox: een heerlijke box gevuld met lekkernijen, van hapjes tot koekjes, en een knuffelbeertje. Een deel van de opbrengst van deze actie schonken zij aan ons ziekenhuis, in het kader van de COVID-19 bestrijding. Dinsdag 26 januari 2021 kwamen Olivier en Gunther de opbrengst én een heleboel knuffelberen overhandigen in ons ziekenhuis.

De renovatie- en uitbreidingswerken van onze Spoedgevallendienst kwamen in een nieuwe fase terecht. Er werd een tijdelijke containerunit geplaatst naast het Triage- en testcentrum Panacea, die vanaf 22 januari in gebruik wordt genomen. Langs deze unit is de tijdelijke Spoedgevallendienst het komende jaar bereikbaar.

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar! vanwege de Raad van Bestuur, Directie, artsen en medewerkers van AZ Sint-Elisabeth Zottegem

Heeft u goede voornemens voor 2021? Wil u graag beter presteren op de fiets of in het lopen? Dan kan u zich vanaf 1 januari 2021 laten begeleiden door onze coach Bart De Clercq in het Sportmedisch Centrum.

De ziekenhuizen van het E17-ziekenhuisnetwerk hebben een lange traditie van samenwerken. In 2019 kreeg de samenwerking verder vorm bij de oprichting van de 'vzw E17-ziekenhuisnetwerk', onder leiding van voorzitter Eric Van Zele. In mei 2020 besliste de Vlaamse overheid om het E17-ziekenhuisnetwerk te erkennen als locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk. Vandaag treden we ook samen naar buiten in een nieuwe voorstellingsvideo. Want samen bouwen we aan een toonaangevend, kwaliteitsvol en innovatief Vlaams ziekenhuisnetwerk.

Op woensdag 25 november om 2.26 uur werd het brandalarm in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem geactiveerd. Er werd rookontwikkeling gemeld in de linnenkamer. De interne brandploeg en brandweer Zottegem was onmiddellijk ter plaatse. Er werd enkel lichte rookontwikkeling vastgesteld ten gevolge van een oververhitting van een droogkast. De situatie was snel onder controle en zonder gevaar. Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen hinder geweest voor de patiënten aanwezig in het ziekenhuis. Alle noodprocedures van het ziekenhuis hebben volgens plan gewerkt. Rond 3.02 uur was de situatie helemaal onder controle en werd de interventie afgesloten.